обр6
Осінній екскурсійний променад від "Вежі"

Осінь цього року наступила не тільки календарна, але й повністю атмосферна. Як в маріупольській Вежі готуються до осінньо-екскурсійного сезону – 2021? Про гармонічний мікс цікавих міських історії, ароматної кави та прогулянок історичними вулицями міста Марії читайте в нашому блозі

Новинка сезону – Екскурсія маєтками видатних маріупольців

Можливість відчути смак теплої кави та прогулятися осінніми вулицями старого Маріуполя – саме це нам обіцяють гіди Вежі. Під час екскурсії ми відвідаємо вулиці міста, якими пересувалися відомі маріупольці та на яких бурхливо “кипіло” життя в дореволюційні часи. Будинки зведені у ХІХ-ХХ століттях мають свою неповторну стилістику та атмосферу, а кожна цеглинка зберігає історію декількох поколінь. Світлини на тлі маєтку, оповитому жовто-багряною гамою осені, потім прикрасять ваші соцмережі. Теплу атмосферу забезпечить філіжанка ароматної кави, з якої і розпочнеться ця екскурсія. 

 “Найбільш атмосферна екскурсія для осінніх днів – це “Тепла прогулянка з кавою”. Із зігріваючими напоями прогулюватися комфортно і приємно, жодна погода, крім дощу, не на заваді, і історичні цікавинки про місто та його легендарних жителів сприймаються краще) “,  – розповідає адміністраторка Вежі Марина Головньова

Гастро-тур до виноробні Приазов’я

 Одна з найпопулярніших екскурсій-турів цього літа – це екскурсія до виноробні. Але ця невеличка мандрівка до світу вин не обмежується одним сезоном. Адже осінь – це сезон для збору врожаю, а виноградні поля виглядають особливо привабливо, граючи різнобарв’ям на осінньому сонечку. 

У виїзну екскурсію до виноробні входять: прогулянка-знайомство з винним комплексом, дегустація 5 ароматних вин, трансфер з Маріуполя в обидві сторони, супровід гіда, пляшка вина на ваш вибір у подарунок!

Загадкова екскурсія з ноткою меланхолії “Приховані пам’ятки Маріуполя”

Екскурсія-фаворит нашої команди! До цього маршруту так і хочеться підібрати найяскравіші епітети – загадковий, аристократичний, затишний, цікавий, це все про “Приховані пам’ятки Маріуполя”. Ця екскурсія відкриє вам відомі вулиці з іншого боку та познайомить з цікавими постатями багатого історичного минулого Маріуполя. 

Все, що потрібно, це зручне взуття, тепла шаль та термос із гарячою кавою. І ви відправитися у справжню мандрівку у минуле з “Вежею”. 

“Як на мене, восени найгарніша локація з усіх, які ми показуємо жителям та гостям міста, – це будинок лікаря Гампера. По паркану навколо споруди та по її червоних цегляних стінах в’ється пишна листва винограду, жовто-багряне листя вкриває бруківку, що веде до будинку. Виглядає неймовiрно і щоосені притягує до себе всіх інстаграмерів міста)” – розповідає Марина. Будинок Гампера входить до маршруту “Приховані пам’ятки Маріуполя”. 


Екскурсія-візитівка Вежі – “Історична прогулянка Маріуполем”

Коли питають з якої екскурсії розпочати свій екскурс в історичне минуле Маріуполя або який маршрут показати гостям міста – ми завжди радимо “Історичну прогулянку”. Своєрідна візитівка нашого Культурно-туристичного центру “Вежа” цікава як маріупольцям, так і гостям міста. Квінтесенція архітектрури в стилю модерн, найвідоміших будівель та цікавих історичних фактів – повірте, ви не зупинитесь тільки на цій екскурсії!

Естетичний маршрут “Монументальне мистецтво Маріуполя: від мозаїки до муралу”

Ця екскурсія дещо відрізняється від інших, адже охоплює не історичну частину міста, а сучасні квартали Маріуполя. І основна тема її – мистецтво. Ми побачимо колекцію мозаїчних панно, авторами яких є відомі монументалісти, такі як Віктор Арнаутов, Яків Райзін, Лель Кузьменков, Віктор Константинов, Алла Горська та Віктор Зарецький. 

А також дізнаємося чи вважаються мурали тільки сучасним мистецтвом? А також побачимо роботи Саши Корбана, Гамлета та інших стріт-артистів. 

Осіння “Провулками історії”

Колись цей маршрут стартував в осінній період, тому в наших гідів він і асоціюється саме з осіннім маршрутом. А ще вулиці Харлампіївська та Італійська дійсно магічно виглядають у цей період – хоче впевнитися в цьому, вам на цю екскурсію. Історії багатьох родин, відомих маріупольських лікарів, побачимо де знаходилася редакція грецької газети, а також дізнаємося що зараз знаходиться на місці головної Земської лікарні Маріуполя. 

 

До речі, ви можете замовити екскурсії онлайн. На сайті “Маріуполь – туристичне місто” працює віртуальна крамничка, де можна придбати похід на екскурсію, гастро-тур або маріупольський сувенір.

Переходьте у розділ екскурсії 

 

Рекомендуємо також:

Ми використовуємо cookie-файли для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з використанням cookie-файлів.
Принять