92_big
Єпархіальне училище

Єпархіальне училище було відкрите в 1910 році. З цим проектом Нільсен переміг у конкурсі молодих архітекторів. І кажуть, що це був одна з найулюбленіших будівель самого Віктора Олександровича. Єпархіальне училище було зведено у 1911 році.

На двох нижніх поверхах розташовувалися навчальні класи, кабінет директора, учительська, а на третьому був дортуар – спальні іногородніх епархіалок. 

Єпархіальне духовне училище для навчання найчастіше обирали доньки священників. До речі, вони навчалися безкоштовно. Інші дівчата – за певну плату. Усього в навчальний курс входили 6 років навчання. Програма більш-менш була схожа на курс жіночої гімназії. Після закінчення Єпархіального училища дівчата ставали вчительками в школах селищ або церковно-приходських шкіл.

Після революції 1917-го релігійне училище було зачинено, а у 1921 році будівлю було зайнято під губернський дитячий будинок.

З осені 1951 року у цій будівлі знаходиться Приазовський державний технічний університет, колишній Ждановський металургійний інститут.

Адреса: вулиця Італійська, 115

Рекомендуємо також:

Ми використовуємо cookie-файли для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з використанням cookie-файлів.
Принять