DJI_0146.00_01_19_18.Still004
Ідеї для гарного та творчого вікенда 4 - 6 червня

Підготували перелік яскравих культурних події  на будь-який смак, які відбудуться наприкінці цього тижня. Якщо погода все ж таки зробить нам подарунок у вигляді сонячного вікенда, то рекомендуємо влаштувати для всієї родини пікнік або цікаву екскурсію!

Виставки

Одразу три цікаві виставки стартують в п’ятницю – 4 червня. Перша – “Схід-Захід разом”, присвячена творчості художників Сходу та Заходу України, зокрема ми зможемо побачити роботи майстрів зі Львівщини, Донеччини та Івано-Франківської області. Захід реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. Урочисте відкриття відбудеться 4.06 о 14:00 у Міському центрі сучасного мистецтва ім. Куїнджі. Супровождувати старт виставки буде концерт солістів ансамбля “Бревіс” обласної філармонії м.Івано-Франківська.

Виставка відкрита до 14.07.

Міжнародна виставка пейзажу “IV Меморіал А.І.Куїнджі” відкриється 4 червня о 12:00 у Художньому музеї ім. Куїнджі (вул. Георгіївська, 58). Експозиція буде представлена у двох основних локаціях: Художньому музеї ім. А.І.Куїнджі та Міському центрі сучасного мистецтва ім. Куїнджі. В рамках виставки можна буде ознайомитися із роботами Заслужених та Народних художників з різних куточків України, а також митців Латвії та Греції.

Третя фотовиставка клубу “Берег” відкривається о 17:00 4 червня в “Гастрономі” Центру сучасного мистецтва “Готель Континенталь” (вул. Харлампіївська, 17/25). Виставка присвячена постаті Архіпа Івановича Куїнджі, світлини повторюють найвизначніші пейзажі майстра. Фотовиставка триватиме місяць, вхід вільний.

Театр

На цих вихідних майже всі трупи театрів приготували для нас вистави на вечори 5 та 6 червня:

Вистава “У відкритому морі” від Театроманія – це дипломна робота студентки Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Альони Горгоц. Сама п’єса написана польським драматургом Славомира Мрожека. Сюжет, на перший погляд, простий: троє елегантно одягнених чоловіків дрейфують на плоту у відкритому морі. Дивом переживши корабельну аварію, вони залишилися практично без провізії. Коли їстівні запаси добігають кінця, перед джентльменами постає питання, як вижити. Недовго думаючи, вони вирішують …

6 червня о 18:00 в ЦСМ “Континенталь” (ПК “Молодіжний”)

Квитки можна придбати тел 067 900 17 25, кількість місць обмежена, адже вистава проходить на малій сцені.

У стінах Драматичного театру можна буде поринути у сюжети одразу двох вистав: дитячою космічної казки “Прибульчик”, яка вілбудеться 6 червня о 12:00 та вистави для дорослих глядачів: “Кохання дона Перлімпліна” ( 5 червня о 18:00) та “Примадонни” (6 червня о 18:00).

Кіно

На цих вихідних у маріупольських кінотеатрах є з чого обирати! Наприкінці травня стартувало багато кінопрем’єр. Серед них і “Круелла” від Walt Disney Pictures – вона хоч і злодійка, але така стильна та харизматична! Також знову вдалий дует режисера Гая Річі та актора Джейсона Стетхема – фільм “Гнів людський”. Для найменших цінувателів кіно – “Зайченя Петрік: побіг у місто”, де відомий кроль знову відправляється у пригоди.

Пікнік для всієї родини

Місяць тому у Маріуполі відкрилася сучасна та затишна барбекю зона. Знаходиться вона біля парку ім. Гурова. 23 альтанки, залежно від їхнього розміру, можуть розмістити групи від 4 до 14 осіб. Як бонус – те, що не обов’язково мати свій гриль, його можна арендувати вже на місці за дуже демократичну ціну. Арендувати альтанку або дізнатися більше інформації можна за номером – 098 231 63 13. Беріть із собою смачну їжу, настільні ігри, бадмінтон – та чудово проведіть день із своїми близькими.

Екскурсія на самокатах

Культурно-туристичний центр “Вежа” на початку літа завжди готують для нас щось цікавеньке. Цього року без виключення. Гіди запрошують нас на екскурсії на електросамокатах. Екскурсія проходитиме за маршрутом “Театральне кільце”, адже ця територія максимально підходить для тих, хто скористується електросамокатами вперше. Вартість екскурсії – 180 грн, попередня реєстрація обов’язкова. Більше інформації можна дізнатися за номером – 097 618 40 85.

Спорт

Куди ж без фізичної активності на вихідних? У Маріуполь 5 червня проходитиме аматорський турнір з пляжного регбі ? Спортивний захід відбудеться на пляжі Піщаний. І кожен охочуючий (віком 16+) може стати учасником. З 9 ранку на Bar Bro буде відкрита реєстрація. У команді повинно бути 5 основних гравців та 1 запасний. ⏰ Початок гри о 10:00.
??  Детальніша інформація за номером – +38 068 437 61 00.

Фестиваль вуличної культури “Beats of summer”

Початок 5 червня о 17:00 на площі Свободи. Круті виступи, море танців, драйв та атмосфера літа. Участь у фестивалю беруть місцеві танцівники, молоді DJ та більш досвідчений DJ Alex Dum.

Книги

У рамках програми Гогольfest можна було прослухати аудіоекскурсію за книгою Наташи Водін “Вона була з Маріуполя”. Твір німецьої авторки українського походження критикам було важко віднести до конкретного жанру. Але високо оцінюють її емоційність. Після повного ознайомлення із сюжетом, можна спробувати знайти ті самі знакові місця для авторки книги.

фото – chytomo.com

Пограти в “Крокодил”

Цієї п’ятниці нас запрошує анти-кафе JOY в ігротеку. Пограти можна буде 4 червня з 19:00. Заклад розташований за адресою – пр. Миру, 45. Вартість – 50 грн. Із собою можна брати улюблені смаколики. Гарний настрій – обов’язковий!

Рекомендуємо також:

Ми використовуємо cookie-файли для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з використанням cookie-файлів.
Принять