5cc33255c5e88-2
Данські друзі або програма "Від моря до моря"

Данія є партнером України протягом вже багатьох років. Саме тому, посольство Данії в Україні представляє концептуальну виставку «Добре місто», метою якої є надихнути на дискусії і нові погляди і дії.

На прикладі Копенгагена, столиці Данії, буде показано, чому важливо розвиватися і рухатися вперед. Копенгаген не перестає бути центром уваги цієї виставки, так як є одним з кращих міст для життя. У Данії люблять їздити на велосипедах і її столицю спокійно можна назвати «велосипедною» столицею світу. Саме тому, за допомогою мобільної виставки «Добре місто», творцями якої є “Bicycle Innovation Lab”, з’явилася можливість популяризації велоспорту.

“Я вважаю, що ця виставка нереально крута, адже вона розповідає не тільки про данський  досвід, а містить також багато цікавої і класної інформації про те, що ж велосипед може дати місту та його населенню. У першу чергу, ми налагодили контакт з місцевими велоактівістами та просто любителями. Вважаю, що без цього все, що ми робимо було б неможливим. Всі ці люди братимуть участь у велопробігу “Vezha Velo Vesna”, до чого ми закликаємо всіх, не полінуйтеся приєднатися “, – поділився радник Данії в Україні з питань громадської дипломатії Сергій Матюшенко.

Після велопробігу можна буде приєднатися до обговорення велоінфраструктури міста і показу фільму “Велосипеди проти машин”. Цей же фільм буде показаний в рамках кіноклубу освітньої програми “Гімназія” після відкриття виставки.

Крім велотематики данці охоплять ще кілька актуальних тем.
“У всіх-всіх любителів мистецтва буде можливість поспілкуватися з неймовірно талановитою данською художницею Stine Marie Jacobsen або відвідати лекцію Canilla Lemb Nielsen, архітекторки, якою я просто захоплююся. Думаю, вразить усіх і досить відомий гурт “Blue Foundation”, – говорить Сергій.

В рамках датської програми також будуть показані фільми “Віддалений гавкіт собак” і “Під піском”.

Велопробіг, виставка, кінопокази, зустрічі з художниками, архітекторами і всесвітньо відомої музичним гуртом, чим ще здивує данська програма в рамках ГогольFest?

 

Рекомендуємо також:

Ми використовуємо cookie-файли для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з використанням cookie-файлів.
Принять