borscht-5003688_1920
Борщ в Маріуполі: де скуштувати українську страву №1 в Маріуполі ?

Наближується наше найголовніше національне свято – День Незалежності. А хто він король української національної кухні? Ну звісно ж це борщ! Саме він стає сьогодні головним героєм нашого гастро-матеріалу. Подивимося, де в Маріуполі можна скуштувати українську страву №1 ?

Щастя на Театральній

фото – Щастя на Театральній

Не борщем єдиним! Заклад “Щастя на Театральній” спеціалізується на смаколиках української кухні. Тому можна влаштувати справжній український обід. Щодо “короля української кухні” – тут представлена позиція “Бабусин борщик”. Вартість – 108 грн за 300 г. Крім того, ресторан “Щастя на Театральній” запрошує скуштувати зелений борщ. Кожна перша страва подається з власною випічкою, яка так нагадує пиріжки з дитинства.

Окрім борщу тут можна замовити деруни, голубці і варенички, дуже багато видів 🙂

Адреса: пр.Миру, 42. Крім того, можна здійснити замовлення через сервіс mixfood.

Чумаков

фото – Чумаков

У ресторані-пивоварні “Чумаков” червоний борщ подають разом з грінками та салом. У пропорціях – 250/50/20. Коштує така позиція – 90 грн. Крім того, у меню представлені окрошка на кефірі з телятиною та язиком (70 грн), а також солянка (90 грн).

Якщо вас цікавлять бізнес-ланчи з 11:00 до 15:00 можна замовити борщ червоний зі сметаною (вартість – 35 грн) або холодник з буряка (вартість – 35 грн).

Адреса: вул. Митрополитська, 90А. Замовити страви можна через сервіс mixfood.

Старий маяк

У меню ресторану “Старий маяк” представлений класичний український борщ – 70 грн, зелений борщ – 65 грн. Око прихильників української кухні “впаде” на холодець – 85 грн або квашену капусту – 40 грн. До м’ясних блюд подають класичну домашню аджику або хрін. Щовечора в ресторані грає жива музика.

Також червоний борщ є постійною позицією бізнес-ланчу.

Адреса: пр. Металургів, 11А.

На Zubok

фото – На Zubok

У цьому ресто-барі подають червоний український борщ, як вдома. З ароматними пампушками, салом, сметаною та пікантною цибулькою. Вартість 95 грн, пропорції 300/50/50. “На Zubok” працюють із доставкою містом. Також кожного вечора тут грає жива музика, співають улюблені пісні, а також можна потанцювати з друзями.

До борщу ми б ще порадили рулетики із баклажанів з сиром або овочеве асорті “З грядки”.

Адреса: бул. Морський, 44

Дача

фото – Дача

Парк-ресторан “Дача” також прикрасив своє меню українськими стравами, на чолі яких червоний борщ. Порція 300 г коштує 85 грн. У свій борщ заклад додає м’ясо телятини. Крім того, з наших традиційних страв, можна замовити сало по-селянськи (98 грн), оселедець малосольний (69 грн), деруни зі сметаною (78 грн), картопля по-селянськи (55 грн) або вареники з вишнями (85 грн).

Адреса: пр. Металургів, 11

Культ

Заклад “Культ” подає український борщ зі сметанкою та салом. Порція в 300 г виходить на 125 грн. Окрім цього тут можна скуштувати окрошку, а також спробувати справжні приазовські “родзинки”: азовську тюльку (85 грн) та  кільку мариновану (85 грн).

Ресторан славиться своєю розважальною програмою. Кожної п’ятниці та суботи у “Культі” проходять концерти.

Адреса: бул. Приморський, 27Б

SHERWOOD

фото – Sherwood

І хоча заклад себе позиціонує як європейську кухню у самому центрі Маріуполя, ми зробимо акцент саме на українській. У “Sherwood” можна замовити класичний український борщ. Подають його разом з грінками, сметаною та цибулею. Доповнити обід можна салом власного виробництва – 60 грн за 200 г та картоплею по селянські – 49 грн за 200 г. Трішки пікантності надасть аджика, яка також є у меню.

Адреса: пр. Миру, 49

 

 

 

Рекомендуємо також:

Ми використовуємо cookie-файли для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з використанням cookie-файлів.
Принять