Що ви робите, коли плануєте подорож? Уявляєте, як відвідайте пам’ятки, прогуляєтеся знаменитими площами і вулицями, сходите в пару-трійку музеїв і, звичайно ж, спробуєте місцеві делікатеси.
Так що таке гастротур?
Гастротури дуже популярні в усьому світі. Поїздка на виноградники Ельзасу або Бордо, полювання за устрицями в Нормандії, шоколадні екскурсії в Брюгге, тури на сироварні, до виробників віскі, коньяків і кальвадосу.
У Маріуполя свої гастрономічні традиції, які вражають туристів та радують городян — i, з нагоди, M.EHUB запланував перезавантаження двох незвичайних гастротурiв. На відміну від звичного походу на шоколадну фабрику або поїздки на виноградник, коли нас знайомлять з виробництвом і дають спробувати на смак делікатеси, ці екскурсії будуть поєднувати пішохідну екскурсію по старому місту та апетитні дегустації.
Йдемо пробувати сир до Годунову
Збираємося у Вежі й по історичній вулиці Миколаївській вирушаємо в справжню сироварню. (Так, якщо ви не знали, прямо в центрі міста Маріуполя є крута крафтова сироварня.)
Вивчивши всі нюанси і історію приготування сирів, йдемо повз Маріїнської гімназії і першого в Маріуполі банку до сирного бутіку «Годунов» на колишньої Катерининської, нині проспекті Миру. По дорозі екскурсовод розповість масу цікавих і пізнавальних історій про будівлі на перехресті: як ті, що залишилися тільки на листівках, так i ті, якi ще можна розглянути з усіх боків.
У бутіку можна буде перепробувати різні крафтови сири, котрi ви вже бачили в процесі приготування в цеху, а також послухати цінну сирну інфу.
Перша екскурсiя — 9 листопада.
Вирушаємо до купця Натана Рябiнкина
Гастротур починається з пішої екскурсії від Драмтеатру. Розглянувши саркофаг над розкопками в Театральному Сквері, повз будинок Юр’єва, готеля «Континенталь» і руїн Синагоги, потрапляємо в таверну легенд «Натан Рябінкін». До речi, будинок, в якому зараз знаходиться ресторація, дійсно належав багатому маріупольському купцеві Рябінкіну — у всякому разi, такі ходили чутки.
Загадковий купець володів не одним будинком, а цілим комплексом. Але звідки він сам з’явився, як заробив такий капітал і чому про його майно немає записів в архівах — справжня загадка, що заслуговує на окрему розмову.
У фіналі гастротура учасників екскурсії чекають легенди Маріуполя і дегустація з купецьким розмахом.
Перша екскурсiя — 17 листопада.
Дiзнатися бiльше та забронювати мiсця можна за номером 097 618 40 85 або в турiстичному комплексi “Вежа”.