З настанням холодів кращий вибір в меню ресторанiв та кафе — смачний гарячий супчик. Він як ніщо інше зігріє душу і змерзлу в сиру, вітряну погоду плоть. Є, звичайно, ще пунш і глінтвейн — але про них наступного разу.
Борщ як мистецтво
У Маріуполі є борщ, який вражає до глибини душі ще до того, як ви піднесете першу ложку до рота. У рестобарi Stone традиційне блюдо української кухні перетворили в повноцінне фешн-шоу. Класичний червоний борщ на телячої щоцi подається… в цілому, ефектно обсмаженому качані капусти. Виглядає це приголомшливо та дуже фотогенічно.
Яскравий і пряний як Азія
У кнайпі Bierkeller вибір перших страв дуже великий. Крім стандартного набору супiв-пюре з меню, можна замовити майже-азіатський рамен, а в будні дні на ланч спробувати непристойно дешевий і смачний суп дня. Але наш фаворит цієї осені — ніжний суп каррі з морепродуктами, який тiльки з’явився у меню. Яскраво-жовтий пряний крем-суп з креветками скампі, бейбі-восьминогом і мідіями подають тут з гливою у фритюрі, кінзою та нитками гострого перцю чилі. Ми перевіряли — дуже смачно.
Авторський з приємним бонусом.
У 7 Goats крім супів з меню, серед яких досить гідний бульйон з локшиною і хумусом, ми знайшли таємну осінню страву — для тих, хто в темі. Просто запитайте в офіціанта гарбузовий суп, та отримаєте легкий кремовий суп-пюре з дуже приємним бонусом. Бонус — це смачний тост з печеними овочами й мусом з фети. Якщо ви вже спробували в «козлах» не-піцу, тост стане приємним способом освіжити спогади.